В Афганістані вбили фотожурналіста Reuters – лауреата Пулітцерівської премії

Дата: 16 Липня 2021
A+ A- Підписатися

В Афганістані вбили лауреата Пулітцерівської премії, фотожурналіста Даніша Сіддікі, який висвітлював бої між афганськими військовими та бойовиками екстремістського угруповання “Талібан”.

Про це 16 липня повідомили на сайті Reuters із посиланням на афганського командувача, який забажав зберегти анонімність до появи офіційної заяви міноборони країни щодо інциденту.

Джерело: REUTERS / Mohammad Ismail

Трагедія сталася біля прикордонного пункту між Афганістаном і Пакистаном. Журналіст та старший афганський офіцер були вбиті під час перехресного вогню бойовиків “Талібану”, коли афганські спецпризначенці намагалися повернути собі район Спін-Болдак.

Раніше, цього ж дня, 16 липня, Сіддікі сам повідомляв Reuters, що отримав осколкові поранення. Йому надали медичну допомогу, коли бійці “Талібану” відступили зі Спін-Болдака. Афганський військовий уточнив, що журналіст розмовляв із власниками місцевих крамниць, коли таліби напали знову.

Reuters не зміг перевірити деталі бойових дій, описані афганським військовим посадовцем.

“Ми терміново шукаємо більше інформації, співпрацюючи з органами влади в регіоні”, – сказали президент Reuters Майкл Фріденберг та головна редакторка Алессандра Галлоні.

Із 2010 року Сіддікі висвітлював війну в Афганістані та Іраку, протести в Гонконгу та землетруси в Непалі. У 2018-му фотограф отримав Пулітцерівську премію за документування кризи біженців-рохінджі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Буркіна-Фасо 26 квітня 2021 року загинули два іспанських журналісти, які працювали над документальним фільмом про браконьєрство в Африці, – військовий репортер Девід Беріан і оператор Роберто Фрайле.

Вони були вбиті під час нападу на урядову колону на дорозі, що веде до національного парку Пама на сході країни. Він розташований неподалік зони Сахель, спільної для Малі, Нігеру і Буркіна-Фасо, де діють кілька озброєних груп.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter