Білоруське опозиційне видання TUT.BY запустило спеціальний сайт про репресії влади щодо себе

Дата: 22 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Незалежне білоруське інтернет-видання TUT.BY, яке потрапило під тиск режиму нелегітимного президента країни Олександра Лукашенка й наразі заблоковане, запустило спеціальний сайт, на якому висвітлюватимуться репресії проти редакції.

Про це повідомили на сторінці видання у фейсбуку.

“У нас з’явився сайт, на якому ми детально розповідаємо про те, що сталося з TUT.BY… Головне про ситуацію і людей, які в ній опинились”, – говориться в повідомленні.

На сайті можна детальніше дізнатися про видання, чому саме зараз влада вирішила заблокувати його, де тепер можна читати заблокований ресурс тощо.

Співзасновник TUT.BY Кирило Волошин заявив, що репресії влади проти команди видання нагадують рейдерське захоплення, проте журналісти продовжують роботу навіть в такому режимі, попри затримання і блокування сайту, пише “Детектор медіа”.

Він допустив видалення матеріалів редакції, які не влаштовують владу Білорусі заради відновлення повноцінної роботи сайту.

Нагадаємо, що 19 травня влада Білорусі порушила кримінальну справу про “ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі” проти керівників одного з найбільших незалежних видань країни TUT.BY. Офіс редакції обшукали співробітники Департаменту фінансових розслідувань Комітету держконтролю. Вони заявили, що кримінальне провадження порушено проти посадових осіб ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” за ч. 2 ст. 243 КК – ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі. Нібито внаслідок “необґрунтованого використання державної підтримки як резидента Парку високих технологій державі завдано збитків”.

Ще 3 грудня 2020 року Економічний суд Мінська позбавив білоруський портал TUT.BY статусу засобу масової інформації. TUT.BY подав апеляційну скаргу на це рішення.

Міжнародні правозахисні організації Freedom House та “Репортери без кордонів”, а також МЗС України закликали владу Білорусі припинити безпрецедентний тиск на незалежні медіа в країні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter