Турецькі військові вбили двох курдських журналісток на півночі Іраку

Дата: 25 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

На півночі Іраку у напівавтономному курдському регіоні дві журналістки загинули в результаті авіаудару по їхньому автомобілю, здійсненому Туреччиною.

Про це повідомило видання AP News.

Загиблі курдські журналістки. Джерело: hawarnews.com

Як пише видання, з посиланням на місцевий медіаресурс Roj News та анонімного чиновника з провінції Сулейманія, загиблі журналістки – Герро Ба’уддін і Голестан Тара. Вони працювали на місцеву курдську медіакомпанію.

Заступник прем’єр-міністра уряду курдського регіону на півночі Іраку Кубад Талабані засудив цей удар.

“Вони були двома жінками-журналістками, а не членами Збройних сил, щоб становити загрозу безпеці та стабільності будь-якої країни чи регіону”, – зазначив посадовець.

За даними місцевого видання Roj News, шість інших журналістів зазнали поранення різного ступеня важкості.

Контртерористична служба курдського регіону в Ербілі раніше повідомляла, що удар поблизу села Тепераш був спрямований на автомобіль, який перевозив членів Робітничої партії Курдистану (PKK) – курдської сепаратистської групи, яка веде боротьбу проти Туреччини з 1980-х років і заборонена як в Туреччині, так і в Іраку.

У заяві зазначається, що внаслідок удару було вбито одного з посадовців PKK, його охоронця та водія.

Нагадаємо, впродовж минулого року під час виконання професійних обов’язків у світі загинули 140 журналістів: 2023-й став найбільш смертоносним для медійників за останнє десятиріччя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter