Троє поліцейських з Дніпропетровщини викрали чоловіка у Києві та вимагали 12 тисяч доларів викупу

Дата: 10 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Києві затримали трьох правоохоронців з Дніпропетровщини, яких підозрюють у викраденні людини та вимаганні викупу. 

Про це повідомили у департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції. 

Затримані правоохоронці біля автівки, якою декілька годин возили викраденого киянина містом. Скріншот відео

9 лютого троє працівників слідчих та кримінальних підрозділів Дніпровського районного управління поліції приїхали до Києва, аби провести санкціонований обшук у рамках провадження щодо шахрайства. Однак, здійснивши всі необхідні слідчі дії, поліцейські вирішили затримати 30-річного власника квартири, де проживав фігурант вищезгаданого провадження. 

Киянина проти волі посадили до його ж автівки та почали вимагати 12 тисяч доларів, аби відпустити. Зазначеної суми у чоловіка не було, а тому йому дозволили шукати її у борг. Протягом кількох годин поліцейські разом із затриманим їздили містом та збирали у знайомих чоловіка 2,5 тисячі доларів.

Ще 3,8 тисячі доларів мав дати знайомий постраждалого, однак під час зустрічі правоохоронців затримали.

Їм готуються повідомити про підозру за статтями “Незаконне позбавлення волі або викрадення людини” та “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”.

Один із затриманих поліцейських викладає вміст кишень на капот автівки. Скріншот відео

Затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто

Позаминулого року за скоєння злочинів з лав поліції звільнили 142 людини, однак керівництво органу закликало не вішати ярликів на весь багатотисячний колектив через непорядність окремих осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter