Напад на ветеранів у Львові: трьом поліцейським оголосили про підозру

Дата: 03 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У Львові трьом поліцейським оголосили підозру у груповому хуліганстві за фактом нападу на активістів ветеранського руху Андрія Мочурада та Віктора Баранника. 

Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі. 

Проспект Свободи у Львові

За даними слідства, 16 листопада цього року троє поліцейських з Тернопільської, Чернівецької та Волинської областей у позаробочий час знаходились на проспекті Свободи у Львові. Правоохоронці були напідпитку та грубо порушували громадський порядок, а згодом у них виник конфлікт з двома активістами ветеранського рухуАндрієм Мочурадом та Віктором Баранником.

Вони розповідали, що в той вечір троє невідомих перегородили їм дорогу, штовхаючись і вигукуючи образи. Коли активісти намагались обійти нападників, то поліцейські повалили на землю Баранника і почали бити ногами. 

“У той момент, коли я нагнувся, щоб спробувати його відтягнути, мені завдали в обличчя сильного удару ногою. Як наслідок у мене зараз третина обличчя кольору індиго – можна тіні рекламувати. Удар був настільки потужний, що мене відкинуло на лавку, яка там була збоку, і я не зміг одразу звестися на ноги”, – повідомляв Мочурад.

Медики зафіксували у чоловіка струс мозку, множинний перелом кісток носа, один вибитий і один пошкоджений зуб, численні гематоми на обличчі та забої суглобів на руках,. У його друга Віктора Баранника лікарі зафіксували забої м’яких тканин, забій потилиці та укус.

Наразі справу про побиття продовжує розслідувати Територіальне управління ДБР у Львові. Двох фігурантів справи вже звільнили з поліції. 

Санкція статті, яку закидають правоохоронцям, передбачає обмеження волі до 5 років або позбавлення волі на 4 роки. 

Нагадаємо, що понад 40% українців вважають причиною злочинності серед силовиків почуття безкарності. Лише за останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, вбивство в травні минулого року патрульними п’ятирічного Кирила Тлявова та зґвалтування в травні поточного року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter