Двох із трьох нападників на ветеранів у Львові звільнили з поліції

Дата: 19 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Національна поліція України повідомила про звільнення з посад двох із трьох осіб, які підозрюються в нападі на активістів ветеранського руху в центрі Львова.

Про це йдеться на сайті відомства.

Андрій Мочурад після нападу. Фото з фейсбук-сторінки активіста

“Поліцейські відразу передали інформацію про затримання правоохоронців колегам із ДБР, а співробітники підрозділу внутрішньої безпеки Нацполіції розпочали службове розслідування. У результаті перевірки була підтверджена безпосередня причетність до бійки двох поліцейських з Тернопільської та Волинської областей. Їх уже звільнено з лав поліції. Щодо третього фігуранта з Чернівців службове розслідування ще триває”, – зазначають у Нацполіції.

Зараз справу розслідує Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Львові. 

У ніч з 15 на 16 листопада неподалік площі Ринок у Львові побили двох активістів ветеранського руху – Андрія Мочурада та Віктора Баранника. За словами потерпілих, троє нападників після затримання говорили, що їх не зможуть притягнути до відповідальності, бо “вони самі  – поліція”. 

За словами Андрія Мочурада, у нього зафіксували струс мозку, множинний перелом кісток носа, один вибитий і один пошкоджений зуб, численні гематоми на обличчі та забої суглобів на руках, а у Віктора Баранника – забої м’яких тканин, забій потилиці та укус.

Андрій Мочурад – ветеран війни на Сході України, мандрівник, підприємець. Займається соціальними проєктами підтримки ветеранів, зокрема організовує спортзал для ветеранів.

Віктор Баранник – ветеран війни на Сході України, мандрівник, інструктор з гірського туризму. Ініціатор проєкту Veterans Go, в межах якого організовує походи в гори, у яких, зокрема, можуть узяти участь бійці, що внаслідок поранень втратили кінцівки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter