Трьом чоловікам вручили підозри через напад на журналістів у Дніпрі

Дата: 17 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Трьом підозрюваним у нападі на знімальну групу видання “Українська правда” повідомили про підозри за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Про це повідомили 16 лютого на сайті Національної поліції.

Джерело: segodnya.ua

Водночас двом з трьох фігурантів справи повідомили про підозру в пограбуванні водія знімальної групи.

У повідомленні уточнили, що слідчі вже допитали потерпілих, свідків і поліцейських, які перебували на місці події. До матеріалів кримінальних проваджень долучили відео з бодікамер поліцейських і відео журналістів.

Міський голова Дніпра Борис Філатов пообіцяв передати журналістам відео з камер відеоспостереження.

Напад на знімальну “Української правди” стався 13 лютого 2022 року. За словами журналіста “УП” Михайла Ткача, нападниками були охоронці бізнесмена Олександра Петровського. Останній особисто погрожував операторові на місці інциденту, уточнив медійник.

У Дніпрі медійники знімали матеріал про день народження олігарха Ігоря Коломойського, святкування мало відбуватися в центрі “Менора”.

За фактом нападу поліція розпочала два кримінальних провадження: за ст. 171 (“Перешкоджання професійній діяльності журналістів”) та ст. 345-1 ККУ (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

До негайного та ефективного розслідування інциденту з нападом українських правоохоронців закликала міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter