У Дніпрі невідомі напали на знімальну групу “Української правди”

Дата: 13 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

13 лютого у Дніпрі невідомі скоїли напад на знімальну групу журналіста видання “Українська правда” Михайла Ткача.

Про це йдеться на сайті видання.

Джерело: “Українська правда”

Годину тому біля віп-терміналу аеропорту міста Дніпро на нашу знімальну групу скоїла напад озброєна охорона. Погрожуючи ножем, у оператора забрали телефон і вимагали пароль від телефону, щоб видалити відео”, – заявив Михайло Ткач.

За словами журналіста, близько 3 години дня до відеооператора “Української правди” Ярослава Бондаренка, який виконував редакційне завдання, підійшли невідомі та почали вимагати видалити відео з телефону. Коли той відмовився, його змусили назвати пароль, щоб прибрати записи. У виданні кажуть, що їхньому водію також заламували руки. На місці події були поліцейські, але, як стверджує УП, вони були бездіяльними.

 

Як свідчить відео з місця події, чоловіки підійшли до представника знімальної групи “Української правди” та почали відбирати у нього мобільний телефон. При цьому один із групи чоловіків пояснив дії щодо журналістів тим, що вони знімали на території режимного об’єкта, де таке робити заборонено. Також вони запевняли, що представники УП не представилися. 

Як повідомили у Нацполіції, за фактом нападу на знімальну групу вже розпочато два кримінальних провадження.

За фактом нападу на журналістів “Української правди” розпочато два кримінальних провадження. Подія кваліфікована як погрози або насильство щодо журналістів та перешкоджання їх професійній діяльності“, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що минулого року в Україні зафіксували 197 випадків порушень свободи слова, з них 145 стосувалися фізичної агресії проти журналістів.

Основні причини ситуації – це карантинні обмеження, корупція й агресивне ставлення до її викриття, закритість влади всіх рівнів, високий рівень безкарності за напади на журналістів.

Станом на грудень 2021 року суди ухвалили лише десять вироків за “журналістськими” статтями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter