“Репортери без кордонів” закликали до ефективного розслідування нападу на журналістів у Дніпрі

Дата: 16 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці мають негайно та ефективно розслідувати напад на знімальну групу Михайла Ткача – журналіста-розслідувача “Української правди” в Дніпрі.

Про це йдеться в заяві міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів” у твіттері.

Знімальна група УП. Джерело: фейсбук-сторінка Михайла Ткача

“Імовірні агенти безпеки зі зброєю напали на репортера УП Михайла Ткача та його команду, а потім видалили відео, які ті записали біля VIP-термінала аеропорту Дніпра 13 лютого. RSF просить швидкого та прозорого розслідування нападу”, – йдеться в тексті заяви.

Джерело: скриншот заяви RSF у твіттері

Як повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, усі особи, причетні до порушення прав журналістів, “вже встановлені й будуть притягнуті до відповідальності, яка передбачена законом”.

Напад на знімальну “Української правди” стався 13 лютого 2022 року. За словами Ткача, нападниками були охоронці бізнесмена Олександра Петровського. Останній особисто погрожував операторові на місці інциденту, уточнив журналіст.

У Дніпрі медійники знімали матеріал про день народження олігарха Ігоря Коломойського, святкування мало відбуватися в центрі Менора.

За фактом нападу розпочато два кримінальних провадження: за ст. 171 (“Перешкоджання професійній діяльності журналістів”) та ст. 345-1 ККУ (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

Раніше ZMINA повідомляла про те, що фігурантам справи про напад в державному Укрексімбанку на співробітників “Радіо Свобода” журналіста Кирила Овсяного та оператора Олександра Мазура не продовжили запобіжні заходи; також з підозри прибрали статтю про викрадення та незаконне позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter