“Transparency International Україна” заявила про дискредитацію з боку Дубінського

Дата: 17 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Українське представництво Transparency International заявило про спробу його дискредитації з боку депутата від “Слуги народу” Олександра Дубінського.

Про це йдеться в заяві на сайті організації.

УКР/ENG ‼️ Досить дискредитації для власної вигоди — TІ Україна відреагувала на маніпуляції нардепа.У відповідь на…

Опубліковано Transparency International Ukraine Середа, 16 вересня 2020 р.

За цими даними, днями Дубінський оприлюднив заяву, у якій звинуватив Transparency International у корупційних зловживаннях та неправильному звітуванні й повідомив про ініціювання перевірки антикорупціонерів з боку НАЗК та Державної податкової адміністрації. Чи відреагували якось у згаданих інституціях на його звернення, наразі не відомо. У Transparency International припускають, що йшлося про депутатський запит Дубінського, і вказують на маніпуляції в його словах.

“Щороку в організації відбувається аудит за результатами діяльності. Окрім того, грантодавці та міжнародні партнери запрошують аудиторські фірми, щоб перевіряли діяльність ГО в конкретних проєктах. Лише за останні два роки подібні перевірки ініціювали Європейська комісія, SIDA, GIZ, Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні, Pact та UNDEF. Реалізовували ці перевірки фахівці з великих українських і міжнародних фірм, зокрема PwC. У різні періоди аудитори підтверджували, що “інформація у фінансовій звітності відображена достовірно, в усіх суттєвих аспектах”, “фінансова звітність надає правдиву та неупереджену інформацію про фінансовий стан”, “відповідає стандартам бухгалтерського обліку” тощо”, – мовиться в заяві на сайті організації.

Дискредитаційні кампанії проти громадських активістів – один із трендів першого півріччя 2020-го, за даними дослідження переслідувань за громадську діяльність Центру прав людини ZMINA.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Печерський районний суд Києва у вересні почав розгляд справи за позовом про захист честі й гідності керівників Центру протидії корупції та благодійного об’єднання “100% життя” проти позафракційного депутата Андрія Деркача, який публічно звинувачував активістів у нібито розкраданні.

У лютому цього року Національна поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань справу про можливе розкрадання міжнародної технічної допомоги за участю Центру протидії корупції та пацієнтської організації “100% життя” за заявою Андрія Деркача. 

За словами Деркача, активісти організували схему з розкрадання коштів міжнародної технічної допомоги через створену Дмитром Шерембеєм БО “Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ / СНІД” (ЛЖВ). Так, нібито у 2015–2017 роках через підконтрольні ЛЖВ структури пройшло $142,9 млн.

Натомість ЦПК  заявляє, що ані організація загалом, ані жоден її член ніколи не отримували навіть приблизно таких сум коштів за всі більш ніж вісім років існування. Саме тому організація звернулася до ОГП (тому що йдеться про народного депутата) стосовно свідомо неправдивого повідомлення нардепом про злочин та надіслала туди виписку з банку, яка засвідчує реальний рух коштів рахунками організації, а також активісти подали позов до Печерського районного суду щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter