Почався суд за позовом Шабуніна і Шерембея проти депутата Деркача за наклеп

Дата: 11 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва почав розгляд справи за позовом про захист честі й гідності керівників Центру протидії корупції та благодійного об’єднання “100% життя” проти позафракційного депутата Андрія Деркача, який публічно звинувачував активістів у нібито розкраданні.

Про це 11 вересня заявив очільник “100% життя” Дмитро Шерембей. У коментарі виданню ZMINA він зазначив, що перше засідання відбулося напередодні, 4 вересня.

FU**K CORRUPTION! Мы продолжаем нашу борьбу против клеветы и попыток дискредитации гражданского сектора в Украине, и лично нас — крупнейшей благотворительной организации. Мы подали в суд на народного депутата Андрея Деркача за его попытки очернить нашу организацию в глазах украинцев и международных партнеров! Мы не остановимся! Правда в конечном счете восторжествует. Политики, депутаты, не имеют никакого права безнаказанного распространять ложь!!Мы ждем в суде Деркача и всех, кто пытается закрыть рот гражданскому сектору! Ваших денег не хватит, чтобы остановить нашу мотивацию бороться за правду. Если кто-то забыл, по ссылке видео https://cutt.ly/NfYBTK6 я подробно рассказываю о том, как бывший агент КГБ – Андрей Деркач, в интервью Джуллиани манипулирует фактами и нагло лжет! По ссылкам позиция БО “100%Жизни”https://cutt.ly/IfYBOfG https://cutt.ly/VfYBAh0https://cutt.ly/DfYBDsLVitaliy Shabunin Ani Shakarishvili Anastasia Deeva Ольга Стефанишина Ulana Suprun Станислав Грещишин Владислав Грезев Inna Ivanenko Inna Golovanchuk Максим Ровинский Дмитро Сіманський Сергей Дмитриев Дмитро Гурін Наталия Нагорная Юрий Лазаревич Алла Ходак Vitaliy Tkachuk Oleksandra Ustinova Dmytro Tygach

Опубліковано Dima Sherembei Пʼятниця, 11 вересня 2020 р.

“Ми вже зайшли в суд у п’ятницю, і були озвучені очікування сторін. І вже адвокати Деркача – вони свідомо затягують суд – сказали, що вимагатимуть лінгвістичної оцінки всього обсягу відео, на якому він нас звинувачує. Чому? Тому що суддя спочатку ухвалила рішення розглядати справу за спрощеною процедурою, бо в нас буцімто дуже проста справа: у нас вимога – спростування неправди, яку поширює Деркач, у конкретному епізоді, в якому він це озвучував, і його адвокати розуміють, що в них абсолютно програшна позиція”, – каже активіст.

Андрій Деркач наразі ситуацію публічно не коментував.

Окрім того, Шерембей анонсував наступного тижня початок розгляду такого позову про наклеп з боку адвоката і шоумена Рудольфа Джуліані в Нью-Йорку. Також, за його словами, активісти ініціюватимуть позбавлення Джуліані адвокатського посвідчення.

У лютому цього року Національна поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань справу про можливе розкрадання міжнародної технічної допомоги за участю Центру протидії корупції та пацієнтської організації “100% життя” за заявою Андрія Деркача. 

За словами Деркача, активісти організували схему з розкрадання коштів міжнародної технічної допомоги через створену Дмитром Шерембеєм БО “Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ / СНІД” (ЛЖВ). Так, нібито у 2015–2017 роках через підконтрольні ЛЖВ структури пройшло $142,9 млн.

Натомість ЦПК  заявляє, що ані організація загалом, ані жоден її член ніколи не отримували навіть приблизно таких сум коштів за всі більш ніж вісім років існування. Саме тому організація звернулася до ОГП (тому що йдеться про народного депутата) стосовно свідомо неправдивого повідомлення нардепом про злочин та надіслала туди виписку з банку, яка засвідчує реальний рух коштів рахунками організації, а також активісти подали позов до Печерського районного суду щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter