Трамп вийде на марш противників абортів

Дата: 23 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Президент США Дональд Трамп вирішив підтримати учасників так званого Маршу за життя, які виступають проти абортів. 

Про це повідомила прессекретарка очільника США Стефані Грішем у твітері. 

Хода противників абортів має відбутись у низці американських міст 24 січня. 

У своєму дописі Грішем зазначила, що Трамп стане першим в історії країни президентом, який підтримає учасників ходи. Незадовго до публікації Грішем сам президент США у твітері опублікував відео анонсу Маршу за життя та написав: “Побачимось у п’ятницю”.

Відомо, що Марш за життя – щорічна акція противників права жінок на аборт. Демонстранти виходять на вулиці американських міст починаючи з 1973 року. Саме тоді Верховний суд США ухвалив рішення в справі “Роу проти Вейда” та постановив, що жінка має право перервати вагітність за власним бажанням доти, доки плід не стане життєздатним. Водночас під життєздатністю мається на увазі автономність, “здатність існувати поза материнським організмом, зокрема за медичної підтримки”.

Минулого року низка американських штатів ухвалила закони, якими обмежили право жінок на аборт. Один з найжорсткіших законів ухвалили сенатори штату Алабама. Відтепер аборт у штаті вважається злочином на будь-якому терміні вагітності. Жінки не можуть зробити операцію навіть у разі зґвалтування або інцесту, але законодавці прописали можливість переривання вагітності, якщо вона загрожує життю матері. 

Після ухвалення закону в штаті хотіли судити за вбивство 27-річну Марші Джонс, яка внаслідок пострілу в живіт втратила дитину. Однак після розголосу та обурення громадськості звинувачення з дівчини зняли

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter