У США за вбивство судитимуть жінку, яка внаслідок пострілу в живіт втратила дитину

Дата: 27 Червня 2019
A+ A- Підписатися

В американському штаті Алабама судитимуть жінку, що внаслідок пострілу, отриманого під час сварки, втратила свою ненароджену дитину. 

Про це пише видання Independent.

Марші Джонс 

27-річна Марші Джонс з міста Бермінгем перебувала на п’ятому місяці вагітності, коли під час сварки її подруга вистрілила жінці в живіт. Медики не змогли врятувати вагітність дівчини, а тому вона втратила дитину. Одразу після інциденту поліцейські затримали 23-річну Ебоні Джемісон – подругу, з якою того вечора була Марші. Спочатку дівчину звинуватили в ненавмисному вбивстві, проте згодом відпустили, адже присяжні, які розглядали її справу, розцінили постріл як самозахист. 

Натомість правоохоронці затримали саму Джонс: жінку, яка втратила немовля, звинуватили в його вбивстві. Слідчі наголосили, що вважають єдиною жертвою трагедії ненароджену дитину, адже, за їхніми словами, мати ініціювала та продовжувала сварку, коли її можна було закінчити. 

Інцидент привернув широку увагу громадськості, а особливо активістів, що борються проти заборони на аборти, яку сенат штату Алабама підтримав нещодавно. Річ у тому, що відтепер жінки Алабами не можуть зробити операції з переривання вагітності на будь-якому терміні навіть у разі зґвалтування або інцесту. Експерти, які ще до ухвалення відповідного документа критикували ініціативу, наголошували, що визнання ненародженого плоду людиною може призвести до подібних ситуацій. 

Алабама став не єдиним штатом, де за останній рік різко обмежили право жінок на аборт. Наразі таких у країні налічують уже п’ять.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter