Time помістив на обкладинку фотографію протестувальниці з Гонконгу

Дата: 30 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Американський журнал Time помістив на обкладинку свого нового випуску фотографію протестувальниці з Гонконгу. 

Про це повідомили на сайті видання. 

На обкладинку номера, який вийде на початку лютого та буде присвячений боротьбі мітингувальників у Гонконзі з владою Китаю за свою незалежність, помістили фотографію 21-річної дівчини Джейн. Протестувальниця попросила змінити її ім’я через побоювання за власну безпеку. 

Журналісти Time також поспілкувалися з іншими протестувальниками, які розповіли про те, що змушує їх із середини минулого року виходити на протест. 

“Джейн та інші герої матеріалу – кожен з яких не старший за 22 роки – розповіли, як стали рушійною силою протестів. “15-річний Яннус занадто юний, щоб водити машину, купувати пиво або здавати кров. Але він готовий віддати своє життя в “останній битві” за Гонконг”, – йдеться в номері. 

Нагадаємо, що багатотисячні антиурядові протести в Гонконзі проходять із червня 2019 року. Людей обурили плани влади дозволити екстрадицію ймовірних злочинців до Китаю. Відповідний закон зняли з розгляду, але мітинги продовжилися. Протестувальники вимагають вільних виборів, незалежного розслідування випадків поліцейської жорстокості, звільнення активістів, затриманих на попередніх акціях, і відставки глави адміністрації Гонконгу Керрі Лам. 

Нещодавно Китай заборонив виконавчому директору Human Rights Watch Кеннету Роту в’їзд до Гонконгу. Там він збирався презентувати доповідь організації, в якій Китай назвали головною загрозою правам людини на планеті

Незадовго до цього Посольство КНР попросило МЗС України заборонити виставку про гонконгські протести в Києві. Виставку посли розцінили як “нахабне втручання у внутрішні справи Китаю” та пригрозили “серйозними наслідками” для двосторонніх відносин країн. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter