Силовики проводять обшук у юриста, який критикував версію слідства в справі Шеремета

Дата: 04 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Правоохоронці проводять обшук у юриста Леоніда Маслова, який відомий своєю критикою версії слідства в справі вбивства Павла Шеремета.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм

У Леонид Маслов (Leonid Maslov) зараз проходить обшук. Підстава: ухвала суду (Печерського) на відповідне клопотання…

Опубліковано Masi Nayyem Вівторок, 3 березня 2020 р.

Обшук у чоловіка проводять на підставі ухвали Печерського райсуду Києва. Слідчі просили суд дозволити їм обшукати будинок Маслова нібито через те, що він міг заходити на сторінку у фейсбуці одного з підозрюваних у справі Андрія Антоненка та видалити з неї інформацію.

“Проблема в тому, що це дійсно неправда. І це легко перевірити”, – написав Найєм. 

“Українська правда” повідомила, що нібито видалена інформація зі сторінки Антоненка стосувалася справи Шеремета, однак її могла видалити сама соцмережа. 

Нагадаємо, що нещодавно Печерський суд зобов’язав ДБР розпочати досудове розслідування за заявою про злочин слідчих Нацполіції проти підозрюваного Андрія Антоненка. 

Леонід Маслов

Як відомо, наразі правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму). Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Адвокати підозрюваних не вперше кажуть про фальсифікацію доказів. Захист підозрюваної Дугарь опублікував висновки експертів, які нібито спростовують докази її винуватості. 

Захист Антоненка також заявив, що експертиза ходи, яка нібито підтверджує причетність фігурантів справи до злочину, проведена з порушенням закону і містить маніпуляції. Зокрема, експерт, який проводив дослідження, не тільки отримав матеріали справи з порушеннями законодавства, але й не мав права проводити експертизу, адже в нього немає на це кваліфікації, бо його основною діяльністю є тренерство з карате.  

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що якщо в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета знайдуть докази фальсифікації з боку правоохоронців, то причетних до цього силовиків покарають. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter