Світовий банк виділить кошти на зарплати українським вчителям

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися
 

Світовий банк виділяє близько 52 мільярдів гривень на заробітну плату українським держслужбовцям та педагогам.

Про це повідомив освітній Омбудсман Сергій Горбачов.

Джерело: depositphotos /AllaSerebrina

Він розповів, що останнім часом, окрім скарг про зарплату, до нього надходили повідомлення, що вчителів змушували писати заяви про відпустку власним коштом та погрожували звільненням.

“Світовий банк цільовим призначенням виділяє півтора мільярда доларів США (близько 52 млрд грн) саме на зарплати держслужбовцям та педагогам. Для розуміння обсягу допомоги: на зарплати вчителям у Державному бюджеті на весь 2022 рік закладено 108 млрд грн”, – зазначив Омбудсман.

Він додав, що вчителям більше не зможуть відмовити у виплаті зарплат через начебто відсутність грошей.

У Світовому банку пояснюють, що це нове фінансування, яке є частиною пакета підтримки України на суму понад 4 млрд доларів.

“Попри війну, що триває, ми працюємо з нашими партнерами-донорами, щоб допомогти забезпечити українців постійним доступом до медичних послуг, освіти та соціального захисту”, – сказав президент Світового банку Девід Малпас.

Фінансові гарантії підтримки цього проєкту надали Великобританія, Нідерланди, Литва та Латвія, а також паралельне фінансування отримано від Італії.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Херсоні росіяни та колаборанти закликають освітян готуватися до навчання за новою програмою та їздити в Крим для “підвищення кваліфікації”. Фактично всі директори шкіл заявили, що їх це не влаштовує.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter