Суперниця Лукашенка на виборах розповіла, що отримувала погрози з українського номера

Дата: 05 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська заявляє, що погрози від невідомих, які вона почала отримувати після заяви про участь у перегонах, надходили їй з українського номера телефону. 

Про це вона розповіла в інтерв’ю “Новому времени”.

Ще в червні, коли чоловік Тихановської Сергій уже перебував в ув’язненні, вона розповідала, що почала отримувати погрози від невідомих. Вони наголошували, що опозиційна діяльність жінки може стати причиною її ув’язнення, а її чотирирічну доньку і 10-річного сина можуть забрати до дитбудинку. 

“Це був дзвінок з українського номера: “Мене просили передати, що, якщо ви зараз не зупинитеся, краще зупиніться. Інакше є достовірна інформація, що вас посадять у в’язницю, а дітей заберуть у дитбудинок”. Ну це, знаєте, було так низько і підло. Я ніколи з цим не стикалася і як мама, звичайно, дуже запанікувала”, – розповіла Тихановська. 

Нагадаємо, що вибори в Білорусі, яку з 1994 року очолює Олександр Лукашенко, мають відбутися 9 серпня. Окрім Тихановської вивіз дітей та сам поїхав з країни й Валерій Цепкало, якого раніше білоруська ЦВК не зареєструвала кандидатом. Про погрози повідомила навіть кандидатка Ганна Конопацька, яку експерти називають технічною кандидаткою від Лукашенка. 

Нещодавно в Мінську понад 63 тисячі людей відвідали мітинг на підтримку опозиційної кандидатки Тихановської. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter