На мітинг суперниці Лукашенка Тихановської зібрались понад 63 тисячі людей

Дата: 31 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У Мінську понад 63 тисячі людей відвідали мітинг на підтримку кандидатки у президенти Світлани Тихановської. 

Такі дані наводить правозахисний центр “Весна”.

Мітинг проходив у парку Дружби народів. Через ситуацію з затриманням бойовиків напередодні білоруська влада вирішила організувати посилені заходи безпеки в місці проведення пікетів. Тож ще вранці парк обнесли металевою огорожею. Однак, як наголошують журналісти, силовики, розставлені по периметру, не заважали людям. 

Зі сцени, яку організатори встановили у парку, окрім політичних лідерів, виступали й родичі політв’язнів, яких у разі перемоги обіцяє звільнити Тихановська. За даними білоруських ЗМІ, мітинг у парку Дружби народів став наймасовішим за останні 10 років після протестів у грудні 2010 року. На попередній мітинг опозиції, який відбувся 20 липня, за оцінками спостерігачів, забрались понад 7 тис. білорусів. 

Нагадаємо, що вибори в Білорусі, яку з 1994 року очолює Олександр Лукашенко, мають відбутися 9 серпня. 

Кандидатка в президенти Світлана Тихановська повідомила, що вивезла дітей до однієї з країн Євросоюзу через погрози від невідомих, які вона почала отримувати після заяви про участь у виборчих перегонах. Згодом вивіз дітей та сам поїхав з країни й Валерій Цепкало, якого раніше білоруська ЦВК не зареєструвала кандидатом. Про погрози повідомила навіть кандидатка Ганна Конопацька, яку експерти називають технічної кандидаткою від Лукашенка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter