Ще одна суперниця Лукашенка на виборах заявила про погрози собі та дітям

Дата: 27 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Кандидатка у президенти Білорусі Ганна Канопацька заявила про погрози на свої адресу та адресу своїх дітей від невідомих. 

Про це вона написала на сторінці у фейсбуку. 

Встретилась с руководством своего штаба и доверенными лицами. Обсудили два важных вопроса. …

Опубліковано Анною Канопацькою Неділя, 26 липня 2020 р.

43-річна Ганна Канопацька за фахом юристка. Журналісти називають кандидатку “дочкою легального мільйонера” Анатолія Трухановича. У політиці Канопацька з 1995 року, тоді вона була членкинею Об’єднаної громадянської партії, з якої вийшла в 2019 році. У 2016 році стала депутаткою Палати представників Національних зборів Білорусі, однак склала повноваження минулого року.

Як депутатка Канопацька стала відома тим, що розробила законопроєкт, який зберігав недоторканність президента після закінчення його повноважень, а також надавав йому та його сім’ї істотні матеріальні гарантії. Деякі експерти стверджують, що Канопацька технічний кандидат від Лукашенка. 

Незадовго до заяви про погрози кандидатка повідомила про намір припинити дію договорів з Росією і вивести російських військових з білоруської території. 

“Всі погодилися, що з урахуванням погроз, які надходять на мою адресу, на адресу моїх дітей і довірених осіб, рішення відмовитися від проведення пікетів було правильним”, – написала вона на сторінці у фейсбуку. 

Нагадаємо, що вибори в Білорусі, яку з 1994 року очолює Олександр Лукашенко, мають відбутися 9 серпня. 

Нещодавно кандидатка в президенти Світлана Тихановська повідомила, що вивезла дітей до однієї з країн Євросоюзу через погрози від невідомих, які вона почала отримувати після заяви про участь у перегонах. Згодом вивіз дітей та сам поїхав з країни й Валерій Цепкало, якого раніше білоруська ЦВК не зареєструвала кандидатом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter