Колишній суперник Лукашенка на виборах утік з Білорусі разом з дітьми

Дата: 24 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Валерій Цепкало, якого раніше білоруська ЦВК не зареєструвала кандидатом на виборах президента, виїхав із Білорусі разом з дітьми. 

Про це повідомляє видання TUT.by.

Цепкало відмовили в реєстрації кандидатом ще 14 липня. Разом з ним відмову отримав і інший опозиційний кандидат Віктор Бабарико. За словами дружини Цепкала Вероніки, з достовірних джерел їхня родина дізналася, що колишнього кандидата збиралися затримати, а її саму – позбавити батьківських прав.

“Ми отримали інформацію з достовірних джерел, що мого чоловіка планують затримати за надуманими обставинами. Ми не знали, що це за обставини, але два дні тому прокуратура прийшла в школу, де вчаться мої діти, і просила вчителів написати заяви. Як я розумію, вони запустили процес щодо позбавлення мене батьківських прав. Саме тому ми вирішили, що ми вивозимо Валерія і дітей із території Білорусі, тому що ми бачимо реальну загрозу і небезпеку”, – розповіла вона.

Вероніка Цепкало додала, що сама вона залишилась у Білорусі.

Нагадаємо, що нещодавно кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська вивезла дітей до однієї з країн Євросоюзу через погрози від невідомих, які вона почала отримувати після заяви про участь у перегонах. Білоруська влада умисно переслідує жінок, причетних до протестів, напередодні виборів. Зокрема, погрожує сексуальним насильством та вилученням дітей.

Відомо, що вибори в Білорусі, яку з 1994 року очолює Олександр Лукашенко, мають відбутися 9 серпня. Нещодавно в Мінську на опозиційний мітинг зібралися понад 7 тисяч людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter