У Мінську на опозиційний мітинг зібралися понад 7 тисяч людей

Дата: 20 Липня 2020
A+ A- Підписатися

На мітинг дружини ув’язненого кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської в Мінську зібралися 7,5 тис. осіб. 

Про це повідомили в білоруському правозахисному центрі “Весна”.

Фотографія з телеграм-каналу “Білорусь головного мозку”

На мітинг Тихановської, що стала кандидаткою в президенти замість свого чоловіка, який з травня перебуває в ув’язнені, прийшли також представники штабів Віктора Бабарика та Валерія Цепкала – кандидатів, яких теж не зареєструвала на вибори білоруська ЦВК. 

“Ви розумієте, що загрозою для влади є не кандидати, а люди Білорусі, які більше не хочуть жити в приниженні”, – сказала Тихановська з трибуни. 

Кандидатка Тихановська пообіцяла, що в разі перемоги її головним завданням буде проведення вільних виборів, у яких мають узяти участь політики, що зараз перебувають за ґратами, а також інші кандидати.

Нагадаємо, що вибори в Білорусі, яку з 1994 року очолює Олександр Лукашенко, мають відбутися 9 серпня. 14 липня Центральна виборча комісія відмовила колишньому очільникові Белгазпромбанку Віктору Бабарику в реєстрації кандидатом у президенти Білорусі. Крім Бабарика в реєстрації відмовили ще одному опозиціонеру Валерію Цепкало. Кандидата Сергія Тихановського білоруські силовики затримали ще на початку травня. З того часу він перебуває в ув’язненні. 

На початку липня в Мінську та інших білоруських містах на стихійних акціях на підтримку претендентів у президенти, яких ЦВК не зареєструвала кандидатами, бійці ОМОНу затримали понад 240 осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter