Судитимуть посадовців, які заробили 4 мільйони гривень на вирубуванні дерев у заповіднику на Львівщині

Дата: 27 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Детективи завершили досудове розслідування щодо семи учасників організованої злочинної групи, які торік незаконно вирубали дерева на території Славського лісового господарства. 

Про це повідомили в ДБР. 

Незаконні вирубування дерев, серед яких було щонайменше три сотні хвойних, проводили впродовж трьох місяців торік влітку. 

До групи входили п’ятеро працівників господарства, один з яких є депутатом місцевої ради, а двоє – приватними підприємцями. Деревину вони обробляли на пилорамі, а потім продавали підприємствам і приватним особам на Львівщині та Закарпатті.

Завдані державі збитки правоохоронці оцінили в майже 4 мільйони гривень. 

За підозрами в незаконному вирубуванні, перевезенні та збуті лісу, а також перевищенні службових повноважень фігурантам загрожує до 10 років в’язниці. 

Ілюстраційне зображення. Фото: ДП Славське лісове господарство

Вирубування лісу в Карпатах – серйозна екологічна проблема для України.

Створена ще до початку повномасштабного російського вторгнення інтерактивна мапа, на якій позначено місця найактивнішого вирубу, показала, що всього за чотири роки в регіоні знищили дерев на території, еквівалентній розміру більш ніж тисячі футбольних полів.

Нагадаємо, що Україна входить до десятки з найвищими показниками смертності від хвороб, які провокує забруднене довкілля. 

До початку повномасштабного вторгнення росіян понад чверть українців вважала проблему екології однією з найактуальніших загроз для країни. Частіше серед загроз згадували лише загрозу подальшого економічного занепаду (31%).

Нещодавно екоактивісти дійшли до Верховного Суду, щоб зупинити забудову гірського масиву Свидовець на Закарпатті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter