Верховний Суд відкрив касаційне провадження у справі забудови гірського масиву Свидовець на Закарпатті

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Верховний Суд України відкрив касаційне провадження у справі забудови гірського масиву Свидовець на Закарпатті, де приватна компанія планує збудувати гірськолижний курорт.

Про це повідомляють активісти ініціативи “Збережи Свидовець”.

Гірський масив Свидовець. Фото: Людмила Тягнирядно

“Ми подавали дві касаційні скарги до Верховного Суду. За однією з них відкрили провадження в справі. Розгляд справи ще не запланований. Дату слухання повідомлять окремо”, – йдеться на сторінці ініціативи.

Відомо, що захисники гірського масиву Свидовець, що розташований на Закарпатті між річками Тересвою та Чорною Тисою, подали касаційну скаргу до Верховного Суду з вимогою скасувати постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 15 грудня 2022 року, якою затвердили детальний план територій для побудови на Свидовці гірськолижного курорту.

За словами активістів, знищити планують 1400 гектарів українських Карпат. 

Раніше екозахисники почали збирати підписи під петицією про заборону забудови Свидовця, яку надішлють президенту, Кабміну і Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України.

Знищення масиву призведе до помітної втрати водних ресурсів у басейні річки Тиса й до зростання загрози катастрофічних повеней, сума збитків від яких із 1998 року для держави вже становила щонайменше 1,281 мільярда гривень. 

Нагадаємо, що на думку міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, поширення знань про довкілля допоможе людству стримувати війни у майбутньому, адже засвоєння цих знань допоможе осягнути, що сталий розвиток та війна несумісні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter