Судитимуть поліцейських, які біля Кабміну напали на журналіста Кутєпова

Дата: 16 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

До суду передали обвинувальний акт у справі щодо нападу поліцейських на журналіста Громадського телебачення Богдана Кутєпова. 

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва.

Інцидент з Кутєповим та поліцейськими трапився понад рік назад, 15 квітня. Тоді він знімав у прямому ефірі акцію протесту під Кабміном, де підприємці виступали проти запроваджених на час карантину обмежень. 

Разом з колегою Кутєпов стояв у парку навпроти будівлі уряду, коли до них, не представившись, підійшли кілька поліцейських ТОР і наказали залишити територію. Пояснення того, що медійник має службову необхідність знімати з того місця, де найкраще видно протест, не переконали правоохоронців, які назвали його клоуном.

“Або забираєш (камеру. – Ред.), або я зламаю”, – сказав один з них перед тим як виштовхати знімальну групу. 

Кутєпов не припинив знімання, а тому обурені правоохоронці зламали стабілізатор камери, через що довелось зупинити прямий ефір. 

За понад рік, який минув з моменту інциденту, Кутєпов заявляв, що справу намагаються затягнути, щоб закрити за терміном давності. Тільки на подання заяви та свідчень журналіст витратив 15 годин. До першої річниці нападу ДБР навіть не оголосило підозри у провадженніі Зробили це у червні поточного року, а про завершення досудового розслідування у відомстві розповіли лише у липні.  

Наразі підготовче засідання у справі призначили на 4 жовтня. Для участі в ньому викликають прокурора, захисника, обвинуваченого та потерпілого.

Нагадаємо, що з початку року експерти Інституту масової інформації зафіксували вже 126 випадків порушень свободи слова, 65 випадків перешкоджання, 17 побиттів, 12 погроз та 11 обмежень доступу до інформації. Тільки у серпні в Україні 11 раз нападали на журналістів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter