Суд зобов’язав Deutsche Welle працевлаштувати звільнену раніше журналістку

Дата: 10 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Шевченківський райсуд Києва зобов’язав німецьке видання Deutsche Welle поновити на посаді звільнену навесні 2023 року працівницю. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ГО “Жінки в медіа” з посиланням на відповідне судове рішення.

Ілюстративне фото. Джерело: pixabay.com

Згідно з документом, датованим 22 листопада 2023 року, видання зобов’язується працевлаштувати звільнену працівницю згідно з частиною 3 статті 184 Кодексу законів про працю України відповідно до її фаху. 

Як припустили в ГО “Жінки в медіа”, з опублікованих у судовому рішенні обставин потенційно може йтися про медійницю Маргариту Захарчук, координаторку проєктів DW Akademie, яку звільнили з роботи під час декретної відпустки навесні 2023 року.

Про це вона повідомляла у фейсбуку. Зокрема, Захарчук розповіла, що про звільнення їй повідомили 1 квітня, обґрунтувавши своє рішення скороченням штату. Після цього медійниця зв’язалася зі своїм адвокатом.

Зі свого боку у відповіді очільниці пресслужби DW Карли Хагеманн на запит “Детектора медіа” щодо причин та обставин звільнення Маргарити Захарчук пояснюється, що українську журналістку звільнили, оскільки вона мала контракт на співпрацю в проєкті, термін виробництва якого сплив 31 березня минулого року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter