Суд засудив двох кримчан, які воювали проти ЗСУ, до 13 років в’язниці з конфіскацією майна

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися
 Шевченківський райсуд Києва засудив двох громадян України до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна. Вони воювали проти Збройних сил України у складі армії РФ та забезпечували їй протиповітряну оборону біля Каховської ГЕС. 
 
 

Чоловіків засудили за статею про державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). 

Прокурори у суді довели, що двоє мешканців тимчасово окупованого Криму перейшли на бік ворога і у 2014-му та 2020 році уклали контракти про проходження військової служби у військовій частині №12676 окупаційних збройних сил РФ.
 
У складі армії окупантів у лютому 2022 року вони брали участь у бойових діях на території Миколаївської та Херсонських областей.
 
З 25-го по 28 лютого вони забезпечували протиповітряну оборону військ РФ в районі дамби Каховської гідроелектростанції поблизу м. Нова Каховка Херсонської області. А 1 березня обвинувачені вступили в бій з підрозділами Збройних сил України в районі м. Баштанка Миколаївської області.
 
2 березня 2022 року українські військові взяли їх у полон на території Миколаївської області.
 
Суд розглянув цю справу оперативно, отримавши її від прокурорів 1 червня. 
 
Раніше ZMINA повідомляла, що Котелевський районний суд на Полтавщині засудив російських військових, які обстрілювали цивільну інфраструктуру Харківщини, Олександра Бобикіна та Олександра Іванова до 11 років і шести місяців позбавлення волі.
 

Якщо ви мешкаєте на окупованих територіях, то ознайомтесь з інструкцією про те, що робити, якщо вас насильно призивають на війну. 

Якщо вам відомо про факти примусового призову в тимчасово окупованому Криму Представництво президента України АРК просить надсилати цю інформацію у приватні повідомлення його фейсбук-сторінки або на електронну адресу: press.mpuinarcrimea@gmail.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter