Двох українців з Криму судитимуть за участь у війні на боці Росії

Дата: 01 Червня 2022
A+ A- Підписатися
Двох громадян України, які забезпечували протиповітряну оборону військ РФ у районі Каховської ГЕС та брали участь у війні проти Збройних сил України, судитимуть за держзраду.
 
Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.
 
Російські солдати. Архівне фото. Джерело: Reuters

ОГП скерував до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

“Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє жителів АР Крим у 2014 та 2020 роках уклали контракти на проходження військової служби у військовій частині №12676 збройних сил Російської Федерації”, – зазначають у відомстві.

Разом з російською армією в лютому 2022 року вони ввійшли на територію України й воювали на території Херсонської та Миколаївської областей. Із 25 по 28 лютого обвинувачені забезпечували протиповітряну оборону військ РФ у районі дамби Каховської гідроелектростанції імені П.С. Непорожнього поблизу Нової Каховки Херсонської області. 1 березня обвинувачені вступали в бій з підрозділами ЗСУ в районі Баштанки Миколаївської області.

2 березня військовослужбовців узяли в полон на Миколаївщині.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Раніше ZMINA повідомляла, що Котелевський районний суд на Полтавщині засудив російських військових, які обстрілювали цивільну інфраструктуру Харківщини, Олександра Бобикіна та Олександра Іванова до 11 років і шести місяців позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter