Суд ухвалив вирок студенту, обвинуваченому в підпалі авто львівської журналістки “Радіо Свобода”

Дата: 26 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Галицький суд Львова призначив п’ять років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном обвинуваченому в підпалі автомобіля журналістки “Радіо Свобода” Якобу Сарахману.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”. 

19-річного Якоба Сарахмана правоохоронці затримали в лютому в Одесі, за тиждень після підпалу. Журналістам “Схем” згодом вдалося дізнатися, що хлопець виявився студентом-першокурсником Львівської політехніки. За словами викладачів у попередньому місці навчання затриманий був сумлінним студентом і активістом, який брав участь в усіх заходах, а також як волонтер допомагав у дитячих будинках. 

“Я вину розумію і дуже шкодую про цей вчинок. Розумію, що зробив неприємні речі, готовий відшкодувати. Вибачився перед людиною. Так вийшло, у кожного буває складна життєва ситуація”, – казав Сарахман.

За словами захисту журналістки, хлопцю призначили покарання з відтермінуванням. Також він досі не відшкодував навіть частини матеріального збитку Терещук, однак вона погодилася на ці умови.

“Якщо він не порушить обов’язків, якщо буде присутній на одночасних допитах, у судовому процесі при розгляді кримінального провадження щодо інших осіб і даватиме проти них свідчення, якщо за цей час не скоїть злочин, то протягом іспитового терміну вважатиметься, що відбув покарання. Ця угода укладена дещо з авансом”, – сказав адвокат журналістки Олег Мицик.

Раніше слідчі встановили, що замовником підпалу є судимий львів’янин, відомий у кримінальному світі у зв’язку з контрабандними схемами та розкраданням палива з Львівської залізниці. Також у причетності до злочину підозрювали працівника Франківського відділу поліції на Львівщині, який підшукав виконавця і передав гроші за виконану “роботу”. 

За словами Терещук слідчі досі не знайшли поліцейського.

“Мені досі невідомі мотиви злочину. Я вперше сьогодні в суді побачила людину, яка підпалила автівку. Але він – найнижча ланка в цьому ланцюгу. Були люди, які замовили цей злочин. Досі не знайдено поліцейського, який безпосередньо давав вказівки підпалювачу”, – каже журналістка. 

Нагадаємо, що авто кореспондентці української служби “Радіо Свобода” Галині Терещук спалили наприкінці січня. Одразу після підпалу жінка заявила, що не розглядає якоїсь конкретної версії злочину, але запевнила, що не має жодних конфліктів на побутовому рівні чи в родині. У поліції основною версією підпалу вважають професійну діяльність журналістки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter