Суд у Житомирі виправдав обох активістів, яких звинувачували в “злісній непокорі” під час акції на підтримку Стерненка

Дата: 19 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Корольовський районний суд Житомира визнав невинуватим у вчиненні адміністративного правопорушення – злісної непокори законним вимогам поліцейського – громадського активіста Сергія Григорчука, який був серед затриманих під час акції на підтримку Сергія Стерненка 23 лютого цього року.

Про це активіст повідомив у фейсбуці 18 травня.

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Григорчука (сам він – ліворуч, у центрі – Валерій Арушанян)

“Попри неприховану упередженість судді працівники поліції не надали жодного доказу своїх звинувачень (реформа, ага), жодним чином не обґрунтували свого нападу на мирне зібрання і жодного разу не з’явилися на судові засідання”, ­­– написав Григорчук.

Як розповів виданню ZMINA ще один затриманий 23 лютого житомирський активіст, Валерій Арушанян, якого вже визнали невинуватим раніше, суд так само, як і в його випадку, не виявив у діях Григорчука ознак адміністративного правопорушення.

Затримання Арушаняна і Григорчука відбулося 23 лютого на мітингу під Житомирською ОДА. За словами активістів, мітинг проходив мирно, але коли учасники вирішили символічно підпалити шину, поліцейські, нічого не вимагаючи й не пояснюючи, скрутили двох з них і повели до машини, а тоді привезли у відділок і склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею 185 КУпАП (злісна непокора законній вимозі поліцейського).

Зі свого боку поліція тоді заявила, що встановлює обставини інциденту, а також що правоохоронці висловили їм зауваження, а тоді спробували забрати шину, але мітингарі перешкоджали.

Як відомо, після рішення Приморського райсуду Одеси про позбавлення волі активіста Сергія Стерненка мітинги на його підтримку відбулися в низці українських міст, зокрема в Києві, Одесі та Житомирі. Згаданим рішенням суд визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. Їм присудили по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Наразі триває розгляд апеляції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter