Суд у Житомирі виправдав одного з активістів, затриманих на акції на підтримку Стерненка

Дата: 26 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Корольовський районний суд Житомира визнав невинуватим у вчиненні адміністративного правопорушення – злісної непокори законним вимогам поліцейського – громадського активіста Валерія Арушаняна, якого затримали під час акції на підтримку Сергія Стерненка 23 лютого цього року.

Про це активіст повідомив у фейсбуці.

Фото з фейсбук-сторінки Валерія Арушаняна (він – ліворуч)

Як розповідає Валерій Арушанян, суд не знайшов у його діях ознак адміністративного правопорушення. За його словами, засідання щодо іншого затриманого у той же день активіста, Сергія Григорчука, планується у травні.

Затримання Арушаняна і Григорчука відбулося 23 лютого на мітингу під Житомирською ОДА. За словами активістів, мітинг відбувався мирно, але коли учасники вирішили символічно підпалити шину, поліцейські, нічого не вимагаючи й не пояснюючи, скрутили двох з них і повели до машини, а тоді привезли у відділок і склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею 185 КУпАП (злісна непокора законній вимозі поліцейського).

Затримання у Житомирі 23 лютого 2021 року. Скриншот з відео Олександра Швецова

У свою чергу поліція тоді заявила, що встановлює обставини інциденту, а також, що правоохоронці висловили їм зауваження, а тоді спробували забрати шину, але мітингарі перешкоджали.

Як відомо, після рішення Приморського райсуду Одеси про позбавлення волі активіста Сергія Стерненка мітинги на його підтримку відбулися у низці українських міст, зокрема у Києві, Одесі та Житомирі.  Згаданим рішенням суд визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. Їм присудили по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter