СтратКом ЗСУ: звільнена після критики комунікаційниця ОК “Південь” Гуменюк нині не працює з медіа

Дата: 07 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Діяльність виключеної після критики медійників із сил та засобів Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня полковниці Наталі Гуменюк нині не пов’язана з медіа. 

Про це розповіли у СтратКомі ЗСУ. 

Фото: Херсонська ОДА

Гуменюк звільнили після того, як низка журналістів розкритикувала її роботу. Вони казали, що вона заважає їм висвітлювати події на Херсонщині, але сама посадовиця ці звинувачення відкидала. 

Невдовзі після звільнення Гуменюк розповіла, що отримала нову посаду, яка також пов’язана з комунікаціями. 

Тут є деяка різниця”, – запевняла вона. 

Інформація про нове призначення Гуменюк також обурила медійників, а невдовзі у СтратКомі ЗСУ виступили із заявою: “У зв’язку з проведенням організаційних заходів полковника Наталю Гуменюк  було призначено на нижчу посаду — заступника начальника Управління комунікацій управління оперативного командування “Південь” Сухопутних військ ЗСУ. Надалі полковника Наталію Гуменюк було призначено на посаду в іншому органі військового управління. Наразі її діяльність не пов`язана із взаємодією з медіа”. 

Нагадаємо, що з лютого в Україні змінилися правила акредитації журналістів під час дії воєнного стану, зокрема продовжили термін дії прескарти та детально описали зони для роботи медіа.

До прикладу, у документі нині йдеться, що ЗСУ та інші складові Сил оборони не є відповідальними “за безпеку, життя та здоров’я, забезпечення повернення, а також питання страхування життя, здоров’я та майна публічних осіб, до думки яких прислуховується громадськість (лідери думок, блогери тощо)”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter