Столичного фотографа, який примусив до зйомок у порно неповнолітню, відправили до в’язниці

Дата: 17 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Деснянський районний суд Києва засудив до 9,5 року позбавлення волі столичного фотографа, якого викрили на виготовлені дитячого порно. 

Про це повідомили у Київській прокуратурі. 

Затримали зловмисника у травні. Виявилось, що 38-річний чоловік створив сторінку в інстаграмі та під виглядом однолітка написав 9-річній дівчинці. Спочатку він вмовив її зробити декілька фото оголеною, а згодом почав шантажувати, примусив зробити інші відверті знімки та позувати “в сексуальних образах”.

Як розповідали слідчі, зловмисник так само отримував матеріали від інших дітей віком від 8 до 18 років, а потім продавав їх до США та країн Євросоюзу. Щоб приховати це, він зберігав їх у хмарному сховищі. З IP-адреси, яку використовував чоловік, систематично розповсюджували дитячу порнографію. За підрахунками правоохоронців, йшлось про понад чотири сотні файлів. 

Під час обшуку у квартирі правоохоронці виявили мобільні термінали, понад 10 гігабайтів дитячого порно, а також комп’ютерну техніку, яку використовували для його створення.

Обвинувальний вирок чоловіку оголосили за статтями “Розбещення неповнолітніх” та “Збут і розповсюдження дитячої порнографії”. Свою провину він визнав. 

Обшук у квартирі зловмисника

Окрім позбавлення волі та права займатися виховною, педагогічною, викладацькою діяльністю строком на 3 роки, відомості щодо зловмисника також внесуть до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Створення реєстру минулого року підтримав президент Володимир Зеленський, однак правозахисники попереджали про ризики такого кроку.

Як показують дослідження, більшість українських дітей ніколи б не розповіли про насильство, яке з ними вчиняють у мережі, дорослим. Кожна п’ята дитина в середній школі отримувала питання в мережі про свої інтимні частини тіла, а в старшій школі таких налічили 40%. Кожен десятий учень у середній школі (11,2%) та кожний п’ятий у старшій (18,5%) отримували запити на надсилання інтимних фото.

Нагадаємо, що цьогоріч від сексуального насильства постраждали 70 дітей, а минулого – понад 400. За рік кількість правопорушень проти дітей зросла на майже 20%. Також на 37% зросла кількість дітей, які постраждали від насильницьких дій сексуального характеру, зокрема зґвалтування.

На початку року Верховна Рада посилила покарання за сексуальне насильство та сексуальну експлуатацію дитини. Відтепер за придбання або зберігання дитячого порно можна отримати до трьох років в’язниці.

Фотографія обкладинки: Interpol
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter