Столична поліція затримала чоловіка, який розвісив радянську символіку на паркані навчального закладу

Дата: 20 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві 23-річний місцевий житель розвісив близько 20 прапорців та іншу символіку радянських часів на паркані одного з навчальних закладів, розташованого у Дарницькому районі.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції Києва.

Фото: Національна поліція України

Поліціянти виявили відеоролик у соціальних мережах, на якому група підлітків збирають радянські прапорці та вимпели з паркану гімназії.

На місце події прибули слідчо-оперативна група, працівники ювенальної превенції та кримінальної поліції. Вони опитали свідків і учасників події та зʼясували, що підлітки збирали прапорці, які раніше залишили невідомі.

Зрештою поліціянти оперативно встановили підозрюваного, причетного до розповсюдження забороненої символіки. Ним виявився 23-річний киянин, якого раніше вже притягували до кримінальної відповідальності за хуліганство.

Фото: Національна поліція України

Згідно з ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної та нацистської символіки, а також пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів), чоловіку загрожує до пʼяти років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що у липні минулого року у Києві суд міста визнав винним мешканця столиці у поширенні забороненої комуністичної символіки. Чоловіку призначили півтора року позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, 30 грудня 2022 року фігурант опублікував зображення герба СРСР, а також поєднання серпа, молота і пʼятикутної зірки з двома надписами “30 декабря 1992 года был образован СССР” і “С Днем рождения, Родина!”.

Під час судового засідання чоловік свою вину не визнав та заявив, що нічого забороненого у фейсбуку не розміщував. Він вважає, що його сторінка завжди відкрита, і будь-хто міг там що-небудь розмістити. Син та дружина знали паролі від соцмережі та користувались ноутбуком, хоча син і не проживає з ним. Щодо коментарів під зображеннями вказав, що, може, він і написав: “В этой стране я родился и рос”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter