Столична поліція викрила групу підлітків, які побили та пограбували однолітка

Дата: 28 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці викрили групу юнаків, які готувались вчинити серію злочинів на території столиці. Підлітки організували та скоїли напад на 16-річного хлопця. Двом фігурантам, серед яких неповнолітній, оголосили про підозру у вчиненні грабежу із застосуванням насильства. За скоєне їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Про це повідомляє поліція Києва. 

Так, на початку грудня цього року до поліції звернувся місцевий житель, який повідомив, що невідомі побили та пограбували його 16-річного сина. До розкриття цієї справи долучилися оперативники, ювенальні поліцейські, слідчі та аналітики кримінального аналізу. 

Зрештою правоохоронці оперативно встановили причетних до скоєння злочину осіб та доставили їх до відділку поліції.

Фото: Національна поліція

“Ми дізнались, що група юнаків, серед яких переважно неповнолітні, планувала вчиняти злочини на території столиці. Вони залучили до своєї протиправної діяльності дівчат, які мали знайомитись в інтернеті з хлопцями та запрошувати на побачення. Перевагу надавали власникам дорогих гаджетів. Надалі компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч”, – розповів начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

За його словами, так і сталося цього разу: молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення, та відібрали його мобільний телефон. Гаджет потерпілого одразу здали до ломбарду, а виручені кошти розподілили між собою.

Викрадений мобільний телефон поліцейські розшукали та вилучили як речовий доказ.

Двом хлопцям, 2006-го та 2007 року народження, слідчі повідомили про підозру у грабежі, поєднаному з насильством, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та під час воєнного стану. Санкція статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що нині мережею шириться відео зі столиці, де посеред вулиці група підлітків розгорнула стяг нацистської Німеччини поруч із ростовою лялькою пса Патрона. Правоохоронці на це вже відреагували. Вони встановлюють учасників та обставини події.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter