Столична поліція перейшла на посилений режим на час проведення Маршу рівності

Дата: 17 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці перейшли на посилений режим роботи у зв’язку з проведенням Маршу рівності 19 вересня.

Про це повідомили у Нацполіції. 

Марш рівності у 2019 році, за підрахунками організаторів, зібрав 8 тисяч учасників. Фото: Микола Мирний / ZMINA

Колони Маршу формуватимуть з 9:30 ранку у центрі Києва з боку станції метро “Золоті ворота”. Після 11 години потрапити на територію заходу буде неможливо. 

У Нацполіції, посилаючись на організаторів, розповіли, що очікують близько 10 тисяч учасників.

“Будуть встановлені загороджувальні турнікети та фільтраційні пункти з металошукачами й пропускним режимом. Також на охорону публічної безпеки залучимо вибухотехніків та кінологів зі службовими собаками, а з метою недопущення провокацій чи конфліктних ситуацій між учасниками акції та іншими громадянами посилено нестимуть службу наряди поліції діалогу”, – розповів про заходи безпеки начальник поліції Києва Іван Вигівський.

Правоохоронці вже звернулись до мешканців та гостей Києва, аби ті поставилися з розумінням та заздалегідь обрали маршрути з урахуванням тимчасових обмежень. 

Минулого року через пандемію коронавірусу Марш рівності проходив онлайн, а позаторішній став найбільшим за всю історію проведення ходи. За словами організаторів, 8 тисяч людей вийшли в центр міста з плакатами під гаслом “Свобода. Єдність. Боротьба”. Вперше підтримати прайд тоді офіційно закликали в КМДА.

Для всіх охочих доєднатись до Маршу рівності цього року організатори вже підготували рекомендації з безпеки. Їх ви можете переглянути за посиланням

Головною тематикою цьогорічного прайду стане безпека. Учасники маршу вимагатимуть, зокрема, ухвалення законопроєкту №5488 щодо злочинів на ґрунті нетерпимості до ЛГБТ+ та інших груп, що роками потерпають від насильства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter