Станіслав Асєєв отримав Шевченківську премію за книжку “В ізоляції”

Дата: 10 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Лауреатом цьогорічної Національної премії імені Тараса Шевченка став журналіст та колишній в’язень бойовиків Станіслав Асєєв. 

Про це повідомили в комітеті премії.

Фото: Детектор медіа

Книжка “В ізоляції” вийшла друком у 2018 році, коли Асєєв перебував у полоні бойовиків. У збірнику есе журналіст розповідав про життя на окупованому Донбасі та, як сам розповів на сторінці у фейсбуку, про “два світи, де в одному за право на думку дають двічі по 15 років, а в іншому тобі аплодує країна”.

“Один і той самий текст, але різні світи. Саме про це “В ізоляції”, саме це я намагався показати з 15-го по 17-й рік. І саме про це в першу чергу моя сьогоднішня Шевченківська премія, за яку безмежно вдячний величезній кількості вже рідних людей”,написав журналіст. 

Наприкінці минулого року Асєєв випустив свою другу книжку “Світлий шлях. Історія одного концтабору” про полон, куди він потрапив за сфабрикованими звинуваченнями “в шпигунстві” в травні 2017 року. Частину матеріалів для книжки журналіст вивіз з окупованого Донецька, а іншу частину відтворив у пам’яті після вже звільнення, яке відбулось у грудні 2019-го. 

Нагадаємо, що торік Станіслав Асєєв отримав Національну премію за захист свободи слова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter