Станіслав Асєєв отримав Національну премію за захист свободи слова

Дата: 03 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Журналіст Станіслав Асєєв, якого з 2017 до 2019 року бойовики утримували в окупованому Донецьку, отримав цьогорічну Національну премію за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко

Церемонія вручення премії відбулася 3 листопада. 

“З перших днів затримання Станіслава до боротьби за його звільнення підключилася спілка і наші міжнародні партнери. Постійно на міжнародному рівні приймалися заяви про припинення переслідування журналіста, ми шукали всі форми й усі майданчики, підкреслюючи, що журналісти важливі, що їх не можна чіпати, не можна розправлятися за їхню роботу. Радий, що сьогодні маємо можливість привітати колегу особисто”, – зазначив на церемонії Томіленко.

Зі свого боку Асєєв подякував усім колегам за підтримку. 

“Ця підтримка була визначальною, і те, що до мене була прикута така увага, зберегло мені здоров’я в тих умовах. Навіть на ту територію доходить інформація про підтримку журналістів з боку міжнародної спільноти”, – сказав колишній бранець. 

Нагадаємо, що премія імені Ігоря Лубченка, який багато років очолював спілку журналістів, присуджується працівникам медіа та організаціям, що досягли успіхів і суспільного визнання у відстоюванні права на свободу слова, боротьбі за високі професійні журналістські стандарти. Лауреата оголошують щороку в день народження Ігоря Лубченка, 3 листопада.

У попередні роки лауреатами премії ставали Володимир Мостовий, Олександр Бриж, Микола Семена, Валерій Макеєв та Роман Сущенко. Минулого року премію вручили кримськотатарським громадянським журналістам, переслідуваним російською владою за правдиве висвітлення ситуації на окупованому півострові.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter