Станіслав Асєєв і команда “Схем” стали лауреатами міжнародної премії “Вільна преса Східної Європи 2020”

Дата: 02 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Журналіст “Радіо Свобода” Станіслав Асєєв і команда проєкту журналістських розслідувань “Схеми” стали лауреатами німецько-норвезької премії “Вільна преса Східної Європи 2020” (Free Media Awards).

Про це повідомила редакція “Радіо Свобода”

Джерело: radiosvoboda.org

Церемонія нагородження відбулася 1 листопада нинішнього року в німецькому Гамбурзі, оскільки 2020-го вручення премії перенесли через пандемію коронавірусу. 

“Схеми” отримали нагороду за розслідувальну журналістику: 2020-го року організатори відзначили, що “завдяки своїм розслідуванням редакція щотижневої програми проливає світло на політичну корупцію та політичні зв’язки, а на журналістів та команду неодноразово скоювали напади у зв’язку з їхньою роботою”.

Асєєва відзначили за репортажі з окупованого Донецька. 2017 року він потрапив у полон до бойовиків угруповання “ДНР”, які звинуватили його в шпигунстві. Асєєва звільнили 29 грудня 2019 року в межах обміну утримуваними особами.

Лауреатами премії Free Media Awards-2021 стали білоруські журналісти та ЗМІ: визнане екстремістським та заблоковане видання Tut.by та його репортерка Катерина Борисевич, премію від імені Білоруської асоціації журналістів (БАЖ), яку ліквідував Верховний Суд Білорусі, отримають Андрій Бастунець та Ірина Віданова. Журналістка газети “Наша нива” Наталія Лубневська відзначена за репортажі про людей, яких переслідує режим нелегітимного президента країни Олександра Лукашенка. Премію отримали також засуджені до двох років колонії журналістки телеканалу “Белсат” Катерина Андрєєва та Дар’я Чульцова.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що журналістки телеканалу “Белсат” Катерина Андрєєва (Бахвалова) та Дар’я Чульцова, засуджені в Білорусі до двох років колонії загального режиму за “організацію протестів”, стали лауреатками лейпцизької премії “За свободу і майбутнє ЗМІ”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter