Справи Майдану: екскомандир львівського “Беркуту” Ростислав Пацеляк отримав ще одну підозру

Дата: 05 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Екскомандиру львівського “Беркуту” Ростиславу Пацеляку повідомили чергову підозру за організацію і привласнення вогнепальної зброї, а також перевищення службових повноважень працівником правоохоронних органів.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора.

Підозрюваний разом з адвокатками. Фото: Адвокатська дорадча група

За версією слідства, 20 лютого 2014 року силовик перевищив службові повноваження та організував привласнення десяти помпових рушниць “Форт-500 М-1”. Він хотів приховати зброю, яку проти активістів 18 лютого застосовували в урядовому кварталі його підлеглі.

Того дня у мітингувальників стріляли набоями ударно-травматичної дії та набоями зі свинцевою картеччю. У результаті цього, як кажуть захисники потерпілих, загинули троє  – Ігор Сердюк, Сергій Шаповал і Володимир Кіщук. Ще десятеро людей отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

Раніше Пацеляку повідомили про підозру в організації незаконного перешкоджання акціям протесту 18 лютого під час мирної ходи в середмісті Києва. У цьому провадженні Пацеляку закидають перевищення службових повноважень, вчинення терористичного акту, організацію спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також вчинення умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту.

До 20 червня поточного року він знаходитиметься під арештом.

Окрім того, Святошинський районний суд слухає справу по обвинуваченню Пацеляка у перевищенні службових повноважень, перешкоджанні професійній діяльності журналістів і проведенню мирних зібрань 18 лютого 2014-го.

Беркутівець свою провину не визнає

Нагадаємо, що профільний департамент Офісу генерального прокурора, який працює над розслідуваннями справ Майдану, торік повідомив про підозру 27 особам. 

Цього року в деяких справах Майдану збігає строк давності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter