Справи Майдану: до суду передали справу ще одного беркутівця

Дата: 11 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі ДБР скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього співробітника батальйону міліції особливого призначення “Беркут” із Дніпропетровщини.

Про це повідомили у відомстві.

Правоохоронець, який до сьогодні працював у поліції, за даними слідства, у січні 2014 року перешкоджав проведенню зборів та мітингів на вулиці Грушевського в Києві. Для притягнення до відповідальності одного з майданівців за злочин, якого той не вчиняв, беркутівець під час допиту як свідка надав свідомо неправдиві свідчення про нібито вчинення потерпілим протиправних дій.

Крім цього, як наголосили в ДБР, наразі в розшуку перебуває інший експравоохоронець, який за аналогічних обставин незаконно перешкоджав проведенню зборів і мітингів, а також надав свідомо неправдиві свідчення проти активістів Євромайдану. 

Нагадаємо, що протягом липня слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозри в межах справ Майдану трьом особам.

Відомо, що на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International.

Нещодавно суд закрив справу побитого під час Євромайдану силовиками черкаського журналіста Єфімова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter