Справи Майдану: за місяць слідчі ДБР повідомили про підозри трьом людям

Дата: 03 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Протягом липня слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозри в межах справ Майдану трьом особам.

Про це йдеться в щомісячному звіті відомства щодо розслідування. 

Підозри отримали, зокрема, начальник одного з відділів поліції на Черкащині, який, за даними слідства, умисно притягнув до кримінальної відповідальності невинуватих активістів за статтею щодо масових заворушень та захоплення державних будівель. Отримав підозру й старший слідчий поліції на Київщині, який підробив докази щодо євромайданівця та незаконно затримав його в лютому 2014 року. За службове підроблення та перешкоджання проведенню зборів підозру в липні вручили колишньому працівникові “Беркуту” з Києва.

У липні слідчі ДБР також завершили досудове розслідування в трьох провадженнях щодо прокурора з Київщини та трьох беркутівців. До суду правоохоронці скерували й справу двох силовиків, які, за даними слідчих, перевищили службові повноваження та перешкоджали проведенню зборів. За незаконне поміщення під варту 17 активістів Євромайдану у 2014 році судитимуть і двох суддів Соснівського районного суду Черкас. 

Наразі, за словами слідчих, у ДБР перебуває 75 кримінальних проваджень у справах Майдану. 

Нагадаємо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International.

Нещодавно суд закрив справу побитого під час Євромайдану силовиками черкаського журналіста Єфімова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter