Справу російського військового Шишимаріна, якого підозрюють у вбивстві цивільного на Сумщині, слухатимуть у відкритому режимі

Дата: 13 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Справу щодо російського військового, командира відділення військової частини №32010 з Московської області Вадима Шишимаріна, якого підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним убивством, слухатимуть у відкритому режимі. 

Про це повідомляють “Ґрати”. 

Фото: Лариса Калик/Ґрати

Справу слухатимуть у Солом’янському районному суді Києва, а перше засідання по суті відбудеться 18 травня.

З клопотанням про те, щоб слухати справу у відкритому режимі, виступив прокурор Андрій Синюк

На засіданні 13 травня Шишимарін розповів, що зареєстрований у місті Усть-Ілімськ Іркутської області, неодружений, дітей не має, раніше судимий не був й підтвердив, що служить у військовій частині 32010 у Московській області.

Росіянина також познайомили з перекладачкою. 

За даними слідства, 28 лютого Шишимарін разом з трьома іншими російськими військовими після того, як їхню колону розбили українські захисники, на Сумщині розстріляли з автоматів приватний автомобіль, вкрали його й рушили до селища міського типу Чупахівка. Дорогою вони побачили 62-річного місцевого, який віз узбіччям дороги велосипед і розмовляв телефоном.

Саме його, як кажуть слідчі, вбив 21-річний підозрюваний. Чоловік помер на місці, за декілька десятків метрів від власного будинку.

“Мені наказали вистрелити. Я вистрелив у нього одну чергу. Він упав. Ми поїхали далі”, – пригадував росіянин про події того дня. 

Шишимаріну загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова казала, що російський військовий є першим з-поміж тих росіян, хто постане перед українським судом за вбивство цивільного. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter