Справу про вбивство журналіста Павла Шеремета почали розглядати з початку через зміну складу суду

Дата: 28 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета відбувається зміна складу суду. Фігурантка справи Юлія Кузьменко заявила, що через це “все починається по-новому”.

Про це вона розповіла на своїй сторінці у фейсбуку. 

Фото: Юлії Кузьменко з фейсбуку

Раніше про те, що суд у справі про вбивство журналіста “Української правди” Шеремета, що триває майже три роки, розпочнеться з початку, говорили у виданні. 

Двоє з трьох присяжних не можуть брати участь у суді: один мобілізований до лав Нацгвардії, інша людина виїхала за кордон. У вересні 2022 року обох їх звільнили від виконання обов’язків присяжних. Новий склад обрали 2 червня 2023 року: один присяжний, який залишився від попереднього складу, і один із запасних.

Через зміну присяжних розгляд справи розпочинається з початку.

Нагадаємо, восени 2022 року прокурор у справі про вбивство Шеремета Михайло Тішин заявив, що не розглядає можливості відмови від обвинувачення, висунутого фігурантам Антоненку, Дугарь та Кузьменко.

Один з керівників видання “Українська правда” Павло Шеремет загинув у Києві вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Правоохоронці затримали за підозрою у вбивстві трьох: лікарку та волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Станом на вересень 2022-го Дугарь перебувала під заставою, але без процесуальних обов’язків. З моменту повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого сплив термін дії запобіжних заходів у всіх обвинувачених, адже судові засідання не проводилися.

На дату останнього засідання, що відбулося в справі Шеремета, судді встигли дослідити докази сторони обвинувачення і перейшли до вивчення доказів захисту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter