Справа Павла Шеремета: прокурор заявив, що не відмовиться від обвинувачення

Дата: 07 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Михайло Тішин, прокурор у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, не розглядає можливості відмови від обвинувачення, висунутого фігурантам Андрію Антоненку, Яні Дугарь та Юлії Кузьменко.

Про це він сказав у коментарі Watchers після чергового судового засідання в Шевченківському райсуді Києва 5 вересня.

Державний обвинувач Михайло Тішин. Фото: Герман Крігер / Watchers

Державний обвинувач підкреслив, що судове провадження триває.

Адвокат Станіслав Кулик у розмові з журналісткою Watchers Аліною Кондратенко розповів про свої очікування щодо відмови прокурора від обвинувачення.

“Я впевнений, що могло б бути таке рішення. Але, на жаль, як завжди, правоохоронні органи не налаштовані виправляти свої помилки”, – сказав він.

Його слова підтримав Антоненко, наголосивши, що сподівання на відмову від обвинувачення були у всіх, але для цього “потрібна воля і характер”. Чоловік зауважив, що зараз йому проблематично їздити на судові засідання, адже він проходить службу в лавах Збройних сил України.

Дугарь також проходить військову службу. 25 лютого вона пішла до військкомату, щоб стати на облік і мобілізувалася до лав ЗСУ.

Загалом суд, про який ідеться в інформації Watchers, зібрався вдруге з моменту повномасштабного вторгнення Росії. І також вдруге засідання відклали через відсутність двох основних присяжних.

Так, присяжна Наталя Глоба перебуває за кордоном, присяжний Григорій Фірсов проходить службу в ЗСУ.

На наступному слуханні, яке заплановано на 29 вересня, суд обиратиме нових присяжних. Після цього розгляд справи почнеться із самого початку, зазначив Кулик.

На дату останнього засідання у справі Шеремета судді вже встигли дослідити докази сторони обвинувачення і перейшли до вивчення доказів захисту.

Нагадаємо, що один з керівників видання “Українська правда” Павло Шеремет загинув у Києві вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Наприкінці минулого року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку та волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Станом на вересень 2022-го Дугарь перебуває під заставою, але без процесуальних обов’язків. З моменту повномасштабного вторгнення РФ, 24 лютого, сплив термін дії запобіжних заходів у всіх обвинувачених, адже судові засідання не проводилися.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter