Справа Шеремета: з Дугарь зняли браслет, а Кузьменко залишили під вартою

Дата: 13 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання про зміну запобіжного заходу підозрюваній у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета лікарці Юлії Кузьменко.

Про це повідомляє Укрінформ.

Слідча суддя печерського суду Батрин О. В. залишила дитячого лікаря кардіохірурга Юлію Кузьменко під вартою..#FreeRiff #FreeAntonenko #FreeDugar #freeYuliaKuzmenko

Опубліковано Free Riff Понеділок, 13 липня 2020 р.

“Слідчий суддя Батрин, розглянувши клопотання про зміну запобіжного заходу Кузьменко, постановила: у задоволенні клопотання відмовити”, – сказала слідча суддя Олеся Батрин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Водночас, як повідомляє Громадське радіо, підозрюваній у справі Яні Дугарь  пом’якшили запобіжний захід, зокрема зняли електронний браслет і дозволили пересуватися країною. Захист Дугарь повідомив, що частково задоволений рішенням суду, однак продовжуватиме доводити невинуватість своєї підзахисної. 

Нагадаємо, що напередодні Київський апеляційний суд відмовився змінювати запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку.

Як відомо, наприкінці минулого року правоохоронці повідомили про підозри в справі щонайменше п’ятьом людям: медсестрі одного з парашутно-десантних батальйонів Яні Дугарь, лікарці й волонтерці Юлії Кузьменко (Лисиці), музикантові й добровольцю Андрію Антоненку (Riffmaster), добровольцям Владиславу та Інні Грищенко (Бучі й Пумі). Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Адвокати підозрюваних не вперше кажуть про фальсифікацію доказів. Захист підозрюваної Дугарь опублікував висновки експертів, які нібито спростовують докази її винуватості. 

Захист Антоненка також заявив, що експертиза ходи, яка нібито підтверджує причетність фігурантів справи до злочину, проведена з порушенням закону і містить маніпуляції. Зокрема, експерт, який проводив дослідження, не тільки отримав матеріали справи з порушеннями законодавства, але й не мав права проводити експертизу, адже в нього немає на це кваліфікації, бо його основною діяльністю є тренерство з карате.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter