Справа Шеремета: Антоненко та Кузьменко отримали обвинувальні акти

Дата: 19 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Двом підозрюваним в організації вбивства журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку і Юлії Кузьменко вручили обвинувальні акти.

Про це повідомили на сторінці Free Fiff та Free Dr.Kuzmenko.

За словами адвоката Кузьменко Тараса Безпалого, це означає, що сторони відкрили свої докази причетності та непричетності підозрюваних до злочину. Зі слів прокуратури, 19 серпня обвинувальний акт мають передати до Шевченківського районного суду Києва. 

“Ми очікуємо, що справу буде призначено на цьому тижні або після вихідних, 25–26 серпня”, – сказав Безпалий. 

Водночас захист підозрюваної Яни Дугарь повідомив, що відмовився отримувати обвинувальний акт, адже сторона обвинувачення не відкрила всі оригінали експертиз та інші матеріали, зокрема не дослухалася до доказів у складі клопотання про закриття справи. 

“Толерувати чергове порушення закону не будемо, в незаконній дії участі брати не стали”, – написав адвокат Віталій Коломієць.

В #справаШеремета прокурор вирішив вручити обвинувальний акт без відкриття всіх оригіналів експертиз та інших матерів, …

Опубліковано Vitaliy Kolomiets Вівторок, 18 серпня 2020 р.

Напередодні адвокати Антоненка опублікували матеріали, які, за їхніми словами, спростовують версію правоохоронців про причетність чоловіка до злочину. Два томи спростувань, а також посилання на завантаження резервних копій соціальних профілів Антоненка, листування з професором Бірчем і органом досудового розслідування, як наголосили захисники, – це ще не всі докази. 

Нагадаємо, що на початку серпня суд залишив Антоненка під вартою. Незадовго до цього ті ж судді  відпустили із СІЗО під домашній арешт іншу підозрювану Юлію Кузьменко, яка провела в ізоляторі майже вісім місяців. 

Відомо, що всі затримані правоохоронцями в межах справи Шеремета заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

У січні 2020 слідчі просили Офіс генпрокурора продовжити терміни досудового розслідування вбивства Шеремета до червня 2020 року. Тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що мають бути зібрані додаткові докази, оскільки наявного обсягу доказів не досить.

У травні під час пресконференції за результатами року президентства Володимир Зеленський назвав розслідування вбивства журналіста Шеремета складною справою, за яку відповідає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Однак сам очільник МВС так не вважає

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter