Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою

Дата: 12 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд відмовився змінювати запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка.

Про це повідомили на сторінці Free Riff у фейсбуку.

Андрія Антоненка залишили під вартою. Тварюки!! Головуюча суддя Фрич. Ганьба! Немає справедливості, немає феміди! #FreeRiff #FreeAntonenko

Опубліковано Free Riff Середа, 12 серпня 2020 р.

Апеляцію розглядали ті самі судді, які напередодні відпустили із СІЗО під домашній арешт іншу підозрювану Юлію Кузьменко. Декілька людей просили віддати їм музиканта на поруки, але судді їм відмовили. До зали, як повідомили активісти, пустили тільки адвокатів та прокурорів. Також на сайті апеляційного суду не було прямої трансляції засідання. 

Нагадаємо, один із керівників “Української правди” Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. Наприкінці минулого року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

У січні 2020 слідчі просили Офіс генпрокурора продовжити терміни досудового розслідування вбивства Шеремета до червня 2020 року. Тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що мають бути зібрані додаткові докази, оскільки наявного обсягу доказів не досить.

У травні під час пресконференції за результатами року президентства Володимир Зеленський назвав розслідування вбивства журналіста Шеремета складною справою, за яку відповідає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Однак сам очільник МВС так не вважає

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter