Справа Шеремета: адвокат Дугарь розповів, що слідчі тиснуть на свідків

Дата: 22 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Адвокат підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь Миколай Ореховський розповів, що слідчі прокуратури та співробітники СБУ нібито тиснуть на свідків, які можуть підтвердити алібі дівчини. 

Про це повідомляє “Новое время”.

Силовики, за словами адвоката, викликають на допити знайомих Дугарь. 

“Слідчі викликають військовослужбовців, керівництво військової частини, де Яна проходила військову службу, зокрема до нас доходить інформація про певний тиск на цих військових і на цих свідків. Цей тиск полягає в тому, що проводяться бесіди (і в тому числі допити) з метою схиляння певних свідків до того, щоб вони не давали необхідних свідчень або давали їх у якомусь іншому вигляді”, – сказав Ореховський. 

Нагадаємо, що факт роботи в шпиталі в Донецькій області на момент, коли підозрювана у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яна Дугарь нібито мала готувати злочин, підтвердили кілька її пацієнтів.

Також нещодавно захист Дугарь опублікував висновки експертів, які нібито спростовують докази її винуватості. Так, за словами адвоката, незалежні “фахівці-науковці з криміналістичних експертиз” аналізували єдиний доказ МВС у справі Шеремета – експертизу ходи і портретну експертизу. 

Також адвокат Дугарь прокоментував фотографії, які вона зробила в Києві ще у 2012 році. На них дівчина позує на майдані Незалежності. Річ у тім, що захист підозрюваної стверджував, що вперше до столиці дівчина приїхала у 2017 році, тобто через рік після вбивства журналіста. 

Як відомо, 12 грудня минулого року правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter