Справа Шеремета: адвокат підозрюваної Дугарь прокоментував її фото з Києва у 2012 році

Дата: 17 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Адвокат підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь заявив, що поїздка його підзахисної до Києва у 2012 році, про яку стало відомо з фотографій, опублікованих на її сторінці в соціальній мережі “Вконтакте”, не має стосунку до справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. 

Про це повідомляє Громадське. 

Про фотографії Дугарь, які вона зробила в Києві ще у 2012 році, стало відомо з її сторінки в соціальній мережі “Вконтакте”. На них дівчина позує на майдані Незалежності. Річ у тім, що захист підозрюваної стверджував, що вперше до столиці дівчина приїхала у 2017 році, тобто через рік після вбивства журналіста. 

 

 

Коментуючи фото журналістам Громадського, адвокат Дугарь зазначив, що обставини, за яких зробили ці світлини, не суттєві для справи щодо вбивства Шеремета. 

“Я з нею говорив, вона каже: “Я просто не пам’ятаю цих моментів”, – сказав він.

Нагадаємо, що нещодавно захист Дугарь опублікував висновки експертів, які нібито спростовують докази винуватості його підзахисної. Так, за словами адвоката, незалежні “фахівці-науковці з криміналістичних експертиз” аналізували єдиний доказ МВС у справі Шеремета – т.з. експертизу ходи і портретну експертизу. 

Незадовго до цього свідки в справі Шеремета розповіли, що на момент скоєння злочину Яна Дугарь нібито перебувала на території 66-го військового шпиталю в Покровську на Донеччині.

Як відомо, 12 грудня минулого року правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні

Після обрання запобіжних заходів захист Антоненка подав до Печерського районного суду Києва позов про захист честі та гідності проти очільника МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля, генпрокурора Руслана Рябошапки та президента Володимира Зеленського

Незадовго до цього захист родини Владислава та Інни Грищенків, яких також звинуватили у ймовірній причетності до вбивства журналіста Шеремета, вимагав спростування цієї інформації від МВС.

Волонтерка Юлія Кузьменко також подала позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти МВС та очільника відомства Арсена Авакова. Цікаво, що суддею в справі авторозподіл призначив Сергія Вовка, який ухвалював рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для волонтерки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter