Захист Антоненка подав позов проти Зеленського, Авакова, Рябошапки та Коваля

Дата: 20 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Адвокат одного з імовірних підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка подав до Печерського районного суду Києва позов про захист честі та гідності його клієнта. 

Про це Святослав Жерновніков повідомив у своєму фейсбуці. 

Відповідачами, як ідеться в заяві, є очільник МВС Арсен Аваков, перший заступник голови Нацполіції Євген Коваль, генпрокурор Руслан Рябошапка, президент Володимир Зеленський та як третя особа ТОВ “ТРК “Україна”. 

Усі вони, на думку захисту Антоненка, завдали шкоди його репутації та гідності під час пресконференції 12 грудня, де розповіли про п’ятьох імовірних підозрюваних у справі про вбивство Шеремета. Жерновніков наголосив, що під час брифінгу посадовці проігнорували правові принципи, закріплені в Конституції, та фактично звинуватили в злочині людину, провину якої не довів суд. 

Як відомо, нещодавно захист родини Владислава та Інни Грищенків, яких також звинуватили у ймовірній причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, вимагав спростування цієї інформації від МВС.

Нагадаємо, що 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей, серед яких фігурують імена й Грищенків. Згодом Печерський суд Києва взяв під варту без можливості внесення застави сержанта Сил спеціальних операцій, музиканта Андрія Антоненка: його арештували на два місяці – до 8 лютого 2020 року. Антоненка вважають організатором убивства журналіста Павла Шеремета.

Аналогічний запобіжний захід – арешт до 8 лютого – Печерський районний суд Києва обрав для Юлії Кузьменко. Дитячого хірурга й волонтерку також підозрюють у закладанні вибухівки під авто Шеремета.

Військового медика Яну Дугарь, яка нібито фотографувала камери спостереження в районі вбивства Шеремета, суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter